Advent 2015

Wij zijn gezegend.
Natuurlijk: met elkaar, met een redelijke gezondheid, met eten en drinken in overvloed, met warmte, met geloof. Maar wij zijn ook gezegend met een aantal ouders in onze kerk die hart hebben voor geloofsopvoeding en anderen aansteken met hun enthousiasme.

Eens per kwartaal komen we samen met andere ouders uit onze kerk. Tijdens de laatst gehouden bijeenkomst hebben we als oudergroep gezamenlijk een adventskalender gemaakt. Voor onze kinderen. Passend bij het jaarthema van onze kerk. Dit heeft geresulteerd in een prachtig resultaat. Voor elke dag een onderdeel, toegespitst op 3 verschillende leeftijdscategorieën.


Aan de hand van deze gezamenlijk opgestelde adventskalender hebben wij voor ons eigen gezin een kalender gemaakt. Her en der wat aangepast, of het toegespitst op het juiste niveau voor ons gezin. We doen dit ’s avonds na het eten, tenzij er een opdracht in zit waar we langer de tijd voor nodig hebben. Als aanvulling op de adventskalender lezen wij na het ontbijt en na de lunch een verhaal uit een kinderbijbel wat past bij het thema van die dag.

Advent_2015_2Om het verwachten van / aftellen naar het kerstfeest visueel te maken, hebben we een huisje gemaakt (van wc-rolletjes) met voor elke dag een ‘raampje’ wat open mag. Daarin zit dan een briefje met de opdracht voor die dag, afkomstig uit de adventskalender.
Door de komst van ons tweede kindje (en door de toegenomen hoeveelheid speelgoed van de eerste…) hebben we geen plek voor een kijktafeltje. Maar ach, we hebben gewoon een deel van de eettafel hiervoor ingeruimd.

De kalender die wij voor ons gezin hebben opgesteld, kun je onderaan dit bericht downloaden.Voel je vrij het te gebruiken in je gezin!

Heb je kinderen in een oudere leeftijdscategorie en heb je interesse in wat we als oudergroep hebben opgesteld voor oudere kinderen, dan kun je me een mailtje sturen.

Een mooie adventstijd gewenst!

Download: Advent 2015.

Leave a Reply