Topproduct: Aleppozeep / olijfoliezeep

Olijfoliezeep_1De huid is het grootste orgaan van de mens. Via de huid worden veel stoffen opgenomen. Een goede verzorging van de huid is dan ook geen overbodige luxe. Drogisterijen staan vol met huidverzorgingsproducten. Helaas bevatten veel van deze producten allerlei stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je lichaam (én voor het milieu). En via je huid worden deze stoffen opgenomen.

Na een eerste Zwitsal-tijdperk bij Elianne, besloot ik dat het anders moest. Ik wilde producten die geen schadelijke of onnatuurlijke stoffen bevatten. En zo kwam ik uit bij Aleppozeep, of olijfoliezeep. Niet alleen voor Elianne, maar ook voor onszelf.

Olijfoliezeep_2Aleppozeep of olijfoliezeep bestaat uit een paar pure ingrediënten: verzeepte olijfolie (en eventueel laurierbesolie), plantaardige glycerine, en water. That’s it. Dat is wel iets anders dan de lange ingrediëntenlijsten op veel zeepproducten. Olijfoliezeep is puur natuur, en reinigt en voedt je huid tegelijk.

 

Je kunt olijfoliezeep voor veel doeleinden gebruiken:

  • Als gewone handzeep
  • Als babyzeep
  • Als douchegel
  • Als shampoo
  • Als scheerzeep
  • Als heerlijk puur masker voor je gezicht
  • In een verzorgend hand- of voetenbadje
  • Als wasmiddel in de wasmachine
  • Als – echt waar –  tandpasta (zelf geen ervaring mee)

Mensen die last hebben van acne, psoriasis, of eczeem o.i.d. kunnen baat hebben bij de olijfoliezeep waar laurierolie aan toegevoegd is. Laurierolie heeft een ontsmettende werking.

Naast dat olijfoliezeep beter is voor je lichaam, is het ecologisch gezien ook een betere keuze. Wanneer je je handen wast met zeep, wanneer je doucht en je lichaam wast met douchegel en je haar met shampoo, wanneer je de wasmachine aanzet, komt al de zeep die je gebruikt linea recta in het riool terecht. En dus in ons water. Het kost veel energie om ons water weer te zuiveren van al deze zeep met chemische toevoegingen, en er blijft altijd een deel achter wat in ons drinkwater terecht komt.

Olijfoliezeep is in de aanschaf wel wat duurder dan een zeepblok van Nivea of Dove o.i.d. Maar een blok olijfoliezeep heeft maar liefst 9 maanden de tijd gehad om in te drogen, waardoor je enorm lang met een blok zeep doet. Uiteindelijk maakt het gebruik van olijfoliezeep prijstechnisch dus niet uit. Wanneer je het ook voor andere doeleinden gebruikt (douchegel, scheerzeep, masker, wasmiddel, etc.) dan is het zelfs een heel stuk goedkoper.

 

Overigens hoorde ik laatst toen ik deze zeep kocht, dat de levering van de zeep momenteel instabiel is vanwege de situatie in het gebied van herkomst..

Leave a Reply