Stille week – Pasen 2015

Kruis_stille_weekHet is bijna niet te geloven maar aanstaande woensdag begint alweer de veertigdagentijd. Ik heb het idee dat we net het Kerstfeest gevierd hebben, en nu gaan we al weer op naar het Paasfeest! Morgen volgt er meer over wat we dit jaar willen doen om met ons gezin toe te leven naar Pasen. Nu een terugblik op vorig jaar.

Vorig jaar hebben we tijdens de veertigdagentijd de scheurkalender van Tear gebruikt, en enkel tijdens de Stille Week uitgebreider aandacht besteedt aan de gebeurtenissen rondom het Paasfeest. Tijdens de Stille Week probeerden we elke dag stil te staan bij een gebeurtenis die plaatsvond in de week voordat Jezus stierf en opstond uit de dood. Onderaan dit bericht is het overzicht te downloaden.

We hadden een houten kruis gemaakt, met daarop waxinelichtjes geplakt. Elke dag ging er 1 kaarsje minder aan; het werd dus steeds donkerder, totdat het licht op Goede Vrijdag helemaal uit ging. Op Stille Zaterdag was het donker. Maar op Paasmorgen staken we alle 7 kaarsen aan, het was weer licht!

De hele week stond één lied centraal, ‘Wij vieren feest’.

Elke dag lazen we een Bijbelverhaal over een gebeurtenis uit de Stille Week, en deden we een bijpassende opdracht. Het was leuk om er op Paasmorgen echt een feestje van te maken. We hadden erover nagedacht wat dingen zijn die het voor Elianne echt een feest zouden maken. Dat was: lekker ontbijten, en opa en oma daarvoor uitnodigen. Op dat moment stonden ballonnen voor Elianne symbool voor ‘feest’, dus we hadden opa en oma gevraagd om ballonnen mee te nemen als ze zouden komen, en er zelf ook een aantal opgehangen. Dat pakte erg leuk uit, en het was een geweldige start om zo het Paasfeest, de opstanding van Jezus uit de dood, te vieren!

Voor een overzicht van wat we deden, download: Stille week 2015

Leave a Reply