Nóg een voordeel van borstvoeding

BreastfeedingIk ben fan van borstvoeding. Het geven van borstvoeding heeft veel gezondheidsvoordelen voor baby én moeder. En daarnaast zijn er nog bijkomende ‘handigheidjes’. Laatst ontdekte ik er weer één in de praktijk. Joël had oogontsteking. Zijn oogje was rood en gezwollen, en er kwam pus uit. ’s Ochtends zat zijn oogje zelfs helemaal ‘dichtgeplakt’; hij kreeg zijn oogje niet meer open. Ooit had ik een keer de tip gelezen om borstvoeding te gebruiken bij oogontsteking. En dat is wat ik heb gedaan.

Borstvoeding heeft een ontsmettende werking. Ideaal dus als puur natuur geneesmiddel. Ik deed wat melk op een wattenschijfje, legde dit een tijdje op zijn oogje, en veegde dan zo de troep weg die uit zijn oogje kwam. Ook deed ik wat druppeltjes melk in zijn oogje. (Let op: dit moet je uiteraard niet doen wanneer je spruw hebt.)

Met een paar dagen was het weer over, en er hoefden gelukkig geen chemische zalfjes of druppels aan te pas te komen. Wat een handig bijkomend voordeel bij het geven van borstvoeding!

Leave a Reply