Mayonaise

MayonaiseIk grap er wel eens over dat er qua voeding één grote misser is die wij gemaakt hebben in de opvoeding: mayonaise. We vinden het zelf heerlijk en eten het graag bij van alles en nog wat. En ja, dat nemen je kinderen dan over. Elianne is er ook dol op. Niet bepaald een gezonde gewoonte. Maar na een lange zoektocht heb ik éíndelijk een variant gevonden die ‘minder ongezond’ is.

In de supermarkt bekeek ik geregeld de etiketten op de verschillende soorten mayonaise. Dat had als resultaat opgeleverd dat ik een mayonaise zonder suiker had gevonden. Helaas nog wel vol met E-nummers en andere zaken die ik er liever niet in wilde. Maar op een goede dag, toen ik in een andere supermarkt was dan degene waar ik meestal heen ga, kwam ik een mayonaise tegen waar ik erg blij van werd: Belze Majoneis van TonS!

Mayonaise_2De basis van mayonaise is vaak raapzaadolie. Maar een gezonder alternatief is zonnebloemolie; en dat is wat TonS Majoneis bevat. Verder is de mayonaise “zonder zooi” (de letterlijke woorden op het etiket 🙂 ). Het bevat alleen de noodzakelijke ingrediënten om mayonaise te maken, zoals azijn, eidooiers, mosterdzaden, etc. Geen E-nummers, conserveringsmiddelen, of verdikkingsmiddelen. Ik was blij met deze vondst! En tot mijn verrassing kwam ik later ook nog een biologische variant tegen van TonS mayonaise.

Wij eten de Belze Majoneis (niet bio) of de fris zure mayonaise (wel bio). Deze is zonder zoetmiddelen, dus dit smaakt iets zurig (ook geschikt voor diabetici). Maar TonS heeft nog (veel) meer producten. Houd je bijvoorbeeld toch meer van de zoetige mayonaise, dan is de Hollandse Majoneis een goed alternatief; deze is gezoet met een beetje honing.

Het kiezen van deze mayonaise is om nóg een reden een goed idee: de productie is duurzaam. Er wordt 100% zonne-energie gebruik van 556 eigen zonnepanelen. Fantastisch toch: een gezonder product, wat ook ecologisch beter te verantwoorden is!

Meer weten? Alle info is te vinden op TonS Mosterd. Daar vind je zowel het ‘gewone’ assortiment, als ook het biologische assortiment. Ook kun je er vinden waar deze mayonaise te koop is. En nee, deze blog is niet gesponsord en ik heb geen aandelen bij dit bedrijf. 😉 Ik deel gewoon graag mijn vondsten in de zoektocht naar het goede.

Eet smakelijk!

2 Comments on Mayonaise

 1. Els
  13 mei 2016 at 12:57 (2 jaar ago)

  Ik vind dat je hele leuke en bruikbare artikelen schrijft ik lees ze graag
  Dank je wel
  Els Letter

  Beantwoorden
  • erika@zoekennaarhetgoede.nl
   14 mei 2016 at 08:51 (2 jaar ago)

   Heel erg leuk dat je dit even laat weten, Els!
   Dank je wel!
   Leuk dat je meeleest!

   Beantwoorden

Leave a Reply