Gezinsmoment: de schepping (Gods verhaal, jouw verhaal – 1)

Gods_verhaal_jouw_verhaal_kleutersSinds een tijdje gebruiken we een boek met Bijbelverhalen voor onze gezinsmomenten. Het gaat om het boek “Gods verhaal, jouw verhaal – voor kleuters”, geschreven door Max Lucado en Randy Frazee. In deze kleuterbijbel is een selectie gemaakt van Bijbelverhalen, waarbij de auteurs de rode draad door de Bijbel willen vertellen – op het niveau van kleuters. In het boek staan 31 verhalen. Bij elk verhaal bedenken wij een gezinsmoment en zo gaan we in 31 weken in grote lijnen door de Bijbel heen. Het eerste verhaal: In het begin.

P1130090We lezen het verhaal over de schepping. We vullen dit verhaal aan door concreet de scheppingsdagen te benoemen. Op tafel liggen de getallen 1 t/m 7 om de scheppingsdagen aan te duiden. Ook staan er allerlei attributen: bloemetjes, dieren, poppetjes, vissen, etc. Terwijl we het verhaal vertellen, mag Elianne bij elke scheppingsdag het juiste symbool zoeken en achter het juiste getal leggen. Een leuke manier om je kind actief bij het verhaal te betrekken.

We luisteren het liedje “Ook voor jou is er een plek op deze aarde” (Opwekking Kids 277). P1130067En we maken een ‘scheppings-kijkdoos’. Van een oude schoenendoos verven we de bodem groen. De zijkanten beplakken we met plaatjes van bomen en struiken uit oude tijdschriften. In het deksel maken we een gat, en dit beplakken we met blauw crêpepapier. Daarna zetten we allerlei duplo- en legofiguurtjes in de doos (bomen, mensen, dieren). We zetten deze figuurtjes vast met een stukje kneedgum, zodat ze beter blijven staan. Een kijkgat maken, het deksel erop, en het paradijs is herboren 🙂

Als extraatje zaaien we tot slot nog wat zaadjes van kruiden in een pot met aarde. Heel concreet bezig zijn met Gods schepping, en daar zelf ook iets van ervaren door de zaadjes de komende weken te zien groeien.

 

Meer weten over de boekenserie “Gods verhaal, jouw verhaal”? Op de website Gods verhaal – Jouw verhaal staat info over alle boeken in deze serie én is het binnenwerk te bekijken.

1Pingbacks & Trackbacks on Gezinsmoment: de schepping (Gods verhaal, jouw verhaal – 1)

  1. […] jouw verhaal” uit. Om eerlijk te zijn, was ik er ook wel een beetje klaar mee. Precies een jaar geleden begonnen we al met het doornemen van deze kleuterbijbel tijdens onze gezinsmomenten. Het was mooi […]

Leave a Reply