BecoPotty: biologisch afbreekbaar plaspotje

Becopotty_1Heel rustig aan beginnen we bij Joël met zindelijkheidstraining. In een volgende blog hoop ik daar eens over te schrijven, waarom we daar nu al mee starten, en hoe we dat doen. In deze blog aandacht voor het potje wat we gebruiken. Ik kwam dit destijds bij Elianne al tegen. Een fantastisch, duurzaam, biologisch afbreekbaar plaspotje: de “BecoPotty”.

De BecoPotty, een product van BecoThings, wordt helemaal gemaakt van plantaardig materiaal (bamboe en rijst). Geen schadelijke stoffen (slecht voor je kindje en voor het milieu), en voor de productie ook geen extra plastic waarmee we de aarde zoveel vervuilen.

Het potje is volledig biologisch afbreekbaar. Dat is natuurlijk erg mooi vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Maar ook kan het een leuke functie hebben op het moment dat je kindje zindelijk is. Je kunt er dan namelijk aarde in doen, er een mooi bloemetje in planten, en het potje zo in de tuin zetten. Dan zal het potje na verloop van tijd vanzelf composteren. Je kind zal dit ongetwijfeld een leuk ritueel vinden 🙂

Wij hebben zelf gekozen voor een naturel gekleurd potje. Maar het potje is ook in een leuke blauwe of roze tint te verkrijgen. Het potje is bijvoorbeeld te koop bij PuurHip of GreenJump. Het potje is erg stevig, en bevalt ons prima. Er bestaan tevens handige opstapjes van BecoThings, voor als je kindje al iets groter is maar nog niet bij het toilet kan.

Kortom: ook op gebieden waar je misschien nog nooit over nagedacht hebt, bestaan er duurzamer alternatieven.

Leave a Reply