Gezinsmoment: Simson (Gods verhaal, jouw verhaal – 8)

Simson_2“Een sterke man”, zo heet het volgende hoofdstuk in de kleuterbijbel ‘Gods verhaal, jouw verhaal’. Over Simson, gaat het, een razend sterke man. Als kind wordt hij toegewijd aan God; toch is ook hij niet onkreukbaar. Maar God geeft hem op een of andere manier toch genade en hulp.

We beginnen ons gezinsmoment met het lezen van het verhaal. Daarna doen we een wedstrijdje: wie is de sterkste bij ons thuis? Er liggen 5 gekleurde briefjes klaar; op elk briefje staat een opdrachtje die we uit moeten voeren in 2 teams. Wie wint, krijgt het briefje. Wie na 5 opdrachtjes de meeste briefjes heeft verzameld, is het sterkste. Niet zo sterk als Simson, maar toch sterk. De opdrachtjes die wij doen:

  • Handje drukken;
  • Touwtrekken;
  • Met voorwaarts gestrekte armen een emmer optillen; we doen hier steeds meer blokjes in, tot je het niet meer vast kunt houden; wie de meeste blokjes kan tillen, wint;
  • Stoeien – wie de ander onder krijgt, wint;
  • Alle andere gezinsleden optillen – per gezinslid 1 punt, degene met de meeste punten krijgt het briefje.

Simson_1Daarna spelen we memory met plaatjes uit het verhaal. Heel eenvoudig te downloaden en te printen.

We luisteren het liedje ‘Simson’, van Marcel Zimmer.

Tot slot krijgen Elianne en Joel een leeg gezicht, die ze mogen omwerken tot Simson: het gezicht tekenen, en (uiteraard) lange haren opplakken.

Het was vandaag vooral een gezellig gezinsmoment. Niet erg veel diepgang, maar wel erg gezellig. En de kindjes (Elianne dan vooral) zijn bekend geraakt met het verhaal van Simson.

Leave a Reply