Gezinsmoment: Ruth (Gods verhaal, jouw verhaal – 9)

Ruth_2Het verhaal van Ruth is het volgende verhaal in de kleuterbijbel ‘Gods verhaal, jouw verhaal’. De insteek die in het verhaal genomen wordt, is: trouw zijn aan elkaar, en zorgen voor elkaar. We beginnen ons gezinsmoment met een symbolisatie daarvan.

Het idee is afkomstig van Flame: Creative Children’s Ministry. We maken een boekenlegger en we gebruiken daarvoor 4 strookjes papier van 2 verschillende kleuren. Eerst zijn deze strookjes papier los van elkaar. Maar we vouwen de strookjes steeds weer om elkaar heen, en zo wordt het een eenheid. Een heel mooie eenheid, van 2 verschillende kleuren. Naomi en Ruth waren met elkaar verbonden, ze zorgden voor elkaar. Boaz en Ruth waren ook met elkaar verbonden en droegen zorg voor elkaar. Wanneer je trouw bent aan een ander en zorg draagt voor een ander, ontstaat er iets moois.

Ruth_1Daarna lezen we het verhaal. Het verhaal van Naomi, Ruth, en Boaz. De trouw en de zorg voor elkaar. Aansluitend luisteren we het liedje ‘Iemand als Ruth’, van Elly&Rikkert.

Ruth mocht koren rapen op de akker van Boaz. Van koren maak je meel, weet Elianne al precies, en van meel kun je lekkere dingen maken: broodjes, pannenkoeken, koekjes, taart. En dat is precies wat we als verwerking van dit verhaal gaan doen: we maken samen een taart.

In het verhaal ligt de nadruk op het zorgen voor elkaar en aardig zijn voor anderen. Helemaal leuk is het daarom om wat je hebt gebakken te delen met anderen (buren, familie, of wie je maar wilt).

 

Leave a Reply