Schadelijke stoffen in vaccins

gifstoffen_vaccinsIk weet het nog goed: Elianne was een maand of 2. Elke dag weer genoot ik van haar prachtige, gave, zachte baby-huidje. De gedachte om door dit mooie huidje heen te prikken en schadelijke stoffen naar binnen te spuiten, gaf me de rillingen. Zó’n kleine, mooie baby, en dan aluminium in haar lichaam laten spuiten? Zo’n gaaf en gezond lichaampje, en dan kippen-eiwit naar binnen brengen? Dit botste met mijn morele overtuigingen: iets wat schadelijk is toevoegen aan zoiets puurs – ik kreeg het niet rond. Vandaag een volgend blogje over één van onze overwegingen in de keuze om onze kinderen (nog?) niet te laten vaccineren: de schadelijke stoffen die de vaccins bevatten.

Op internet doen allerlei verhalen de ronde over de stoffen die vaccins bevatten. Daardoor is het soms moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. Om echt een eerlijk beeld te krijgen van wat een vaccin aan stoffen bevat, moet je de bijsluiter bekijken (en als leek vervolgens uitzoeken wat de medische termen betekenen). Maar daar ontstaat het eerste probleem: laat je je kind vaccineren, dan krijg je geen bijsluiter.

Ja, op de website van het RIVM zijn de bijsluiters te downloaden. Maar hoe krom is dit, als je geen bijsluiter krijgt, maar er wel bovenaan de te downloaden bijsluiter staat:

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig.

Hier gaat iets mis: de bijsluiter lezen en bewaren terwijl je hem niet krijgt. En laten we eerlijk zijn: welke ouder die net bevallen is, gaat eens rustig bijsluiters downloaden alvorens te laten vaccineren? Zo werkt het niet. En tegelijk ben ik er van overtuigd dat als alle ouders de bijsluiter zouden lezen vóórdat ze laten vaccineren, dat er dan heel wat minder geprikt zou worden.

Om vaccins te kunnen maken, is het nodig dat virussen gekweekt worden. Wat hiervoor nodig is, is een bodem van levende cellen waarop virussen kunnen groeien. (Bron: ‘Vaccineren, kan het ook anders?’ – T. Schaper) Wat vaak gebruikt wordt als bodem, zijn kippen-embryo’s en honden- of apennier-cellen. Of, en mooier is het niet, cellen van geaborteerde menselijke embryo’s. Los van de hele vraag naar het moreel hiervan (daar in een latere blog meer over), is er de vraag wat dit doet in het menselijk lichaam. Er worden lichaamsvreemde cellen ingebracht in een kindje. Dit kan in het lichaam een afweerreactie uitlokken. Of, wat jaren geleden aan de orde was, apen kunnen een bepaald virus in zich dragen wat voor henzelf niet, maar voor mensen wel schadelijk is. De vraag is wat voor effect het heeft op een baby wanneer deze cellen ingespoten worden.

Naast de cellen waarop de virussen gekweekt worden, zitten er zogenaamde hulpstoffen of adjuvans in vaccins. De virussen in vaccins worden namelijk zo goed als onschadelijk gemaakt. Dit heeft als resultaat dat het lichaam minder antistoffen aanmaakt, waardoor er geen immuniteit optreedt. Om de werking van het virus te optimaliseren, worden er daarom hulpstoffen toegevoegd aan vaccins (bijvoorbeeld aluminium). De afweerreactie van het lichaam neemt dan weer toe. (Bron: RIVM)

Ook andere hulpstoffen worden toegevoegd, bijvoorbeeld om de zuurgraad gelijk te houden, of conserveringsmiddelen voor het vaccin, of antibiotica om andere virussen te weren. In grote hoeveelheden zijn deze hulpstoffen gifstoffen (bijvoorbeeld aluminium, of formaldehyde), of kan het gevaarlijk zijn (sommige mensen kunnen niet tegen antibiotica). Volgens het RIVM zijn de hoeveelheden in vaccins onder de toelaatbare grens, en dus veilig. Maar in mij roept een stemmetje dat er iets niet klopt om gifstoffen (meerdere keren) in te spuiten bij baby’tje van nog maar een paar weken oud.

En even in mijn eigen interessegebied: aan vaccins is ook varkens-gelatine toegevoegd als hulpstof. Weten moslims hiervan, in hun streven om halal te consumeren?

Er zijn veel, vaak zeer emotionele, discussies te vinden op internet over de uitwerking die gifstoffen kunnen hebben op een kindje. Ouders die hun kind na een vaccin totaal zagen veranderen, heel ziek zagen worden, of erger. Of ouders en doktoren die menen dat autisme veroorzaakt kan worden door de gifstoffen in vaccins, of voedsel-intolerantie, of allergieën. Of onderzoekers die stellen dat de aids-epidemie mede veroorzaakt is door besmette polio-vaccins. En zo zijn er nog veel meer relaties die gelegd worden met de stoffen die vaccins bevatten.

Dat de hulpstoffen neurotoxisch zijn (giftig voor het zenuwstelsel), en kankerverwekkend kunnen zijn, dat lijkt mij niet meer dan logisch. Het zijn en blijven gifstoffen, al is het dan in kleine hoeveelheden. Bij het ene kindje zal de reactie veel sterker zijn dan bij het andere kindje. En bij de een komt er een directe reactie, terwijl het bij de ander wellicht járen duurt. Maar om eerlijk te zijn: ik weet het niet of de relatie die gelegd wordt tussen bepaalde aandoeningen en de schadelijke stoffen in vaccins klopt. Wat ik wél weet, is dat wij bij onze kindjes van 2 maanden oud geen gifstoffen hebben willen laten inspuiten.

.

Leave a Reply