Duurzaam schoonmaken #4 – WC-reiniger

De toilet schoonmaken: meestal niet het leukste klusje. Met deze duurzame toiletreiniger kan het ineens wél een leuk klusje worden! Have fun.

WC-reiniger
Wat heb je nodig om je toilet goed schoon te krijgen? Baking soda, azijn, en home-made allesreiniger. Strooi een lepel baking soda in het toilet. Giet hier een scheut azijn overheen. En kijk wat er gebeurt 🙂 (Laat je kinderen, als je die hebt, vooral meekijken – een gratis lesje scheikunde 😉 ) Laat het een tijdje inwerken, borstel het goed schoon met de toiletborstel, en de WC-pot is weer schoon zonder dat er ook maar iets aan schadelijke middelen het riool in verdwijnt. Dit middeltje reinigt en ontkalkt. En een heel handig bij-effect is dat het ook nog eens werkt als preventieve ontstopper.

Maak verder het wastafeltje, de toiletpot, de muren, en de vloer schoon met de home-made allesreiniger (dit bevat azijn wat ontkalkt, en afwasmiddel wat reinigt). En je toilet is weer fris en sprankelend!

Alternatieven
Gebruik je toch liever een kant-en-klaar WC-reiniger, kies dan alsjeblieft niet voor bleek of chloor! Dit is echt zó belastend voor het milieu (en voor je eigen gezondheid). Alsjeblieft geloof me, je hebt dit echt niet nodig om de toilet schoon te krijgen! Kies liever voor een WC-reiniger van Ecover, of nog beter van Sonett.

 

Leave a Reply