Gezinsmoment: Oud & Nieuw 2017-2018

Het is wat laat, maar daarom niet minder gemeend: ik wens jullie allemaal de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Gezinsmoment Oudjaarsdag

Ook in ons gezinsmoment besteedden we aandacht aan Oud & Nieuw. Oudjaarsdag 2017 viel dit jaar op zondag; een mooi moment om met onze kinderen terug te blikken op het afgelopen jaar, en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

We starten ons gezinsmoment met een gezellig spelletje: New Year’s Eve Bingo met mini-marshmellows. Alhoewel… ‘gezellig’?Joël zet het flink op een brullen wanneer hij doorkrijgt dat de mini-marshmellows bedoeld zijn om bingo mee te spelen, en dat hij ze niet allemaal mag opeten…

Memories

In de week voor Oud&Nieuw hebben Jesse en ik alle foto’s en filmpjes van het afgelopen jaar doorgenomen. Van deze enorme hoeveelheid foto’s hebben we een selectie gemaakt, met daarin heel wat hoogtepunten, bijzondere momenten, maar ook juist veel foto’s van de heel gewone gebeurtenissen in ons gezinsleven.

Terwijl we genieten van oliebollen en appelbeignets, kijken we met veel plezier alle foto’s en video’s terug. Wat is er veel gebeurd in zo’n jaar! Wat veel bijzondere momenten hebben we meegemaakt, en wat een fijne terugkerende gezinsrituelen hebben we toch! Wat is er veel om dankbaar voor te zijn!

We luisteren het liedje: “Onder boven voor en achter, God is altijd bij je”. Omdat bij alles wat we mee hebben gemaakt in 2017, en bij alles wat we mee zullen gaan maken in 2018, we mogen geloven dat God altijd bij ons is.

Twee handen

Als verwerking bij dit gezinsmoment bekijken we onze handen. Met handen kun je veel doen. Twee dingen die je met je handen kunt doen, lichten we er uit. Je kunt je handen openen naar God om God te bedanken voor wat Hij geeft. En je kunt je handen gebruiken om te zegenen.

Op een groot vel papier tekenen we allemaal  de omtrek van onze handen. Daarna krijgt iedereen – inclusief oma die bij ons logeert – de taak om in de ene hand iets te schrijven of te tekenen uit het afgelopen jaar waar je God voor wilt bedanken. In de andere hand schrijven of tekenen we iets waarover we Gods zegen willen vragen, een gebed voor 2018.

Bij wijze van gebed, noemen we vervolgens om de beurt op wat we in onze handen hebben geschreven of getekend. Zo danken we God voor 2017, en bidden we om Zijn zegen voor 2018.

Oud&Nieuw: een mooi moment om (samen met kinderen) terug te denken aan alle hoogte- en dieptepunten van een voorbij jaar. En een mooi moment om vooruit te kijken naar een jaar wat komt: een jaar van onze God – Anno Domini 2018.

Leave a Reply