Al jaren beginnen wij paasochtend met een bijzonder paasontbijt – dit zet gelijk de toon voor een feeststemming. Er hangen ballonnen (voor kinderen hét symbool voor feest), en we nodigen familie of vrienden uit – dat laatste zal dit jaar helaas niet gaan, maar des te meer reden om als gezin feest te vieren.
Het is inmiddels traditie geworden om dat paasontbijt te beginnen met het lezen van het paasverhaal én het bakken van ‘opstandingsbroodjes’. Deze broodjes geven zo’n mooie symboliek. (En ze zijn ook nog lekker!)
Opstandingsbroodjes
Wat zijn opstandingsbroodjes? Je koopt bladerdeeg of croissantdeeg. Daarop leg je een marshmellow, en je strooit er wat kaneel en/of suiker overheen. Vervolgens maak je het deeg heel(!!) goed dicht, er mag geen enkel gaatje meer zijn.
Terwijl je bezig bent met de marshmellow, vertel je over de Here Jezus. En wanneer je de kaneel en suiker over de marshmellow strooit, vertel je over zijn lichaam dat werd gebalsemd en begraven. Maar toen de vrouwen en de leerlingen gingen kijken, een paar dagen later, was het graf…. leeg.
Bak de broodjes 10-15 minuten in de oven en zie wat er is gebeurd… de broodjes zijn…. leeg! Vier Pasen, want Jezus is niet in het graf; Hij leeft!