Gezinsmoment: de Emmaüsgangers

Emmausgangers_2016Tijd voor weer een gezinsmoment: een andere verschijning van Jezus, na Zijn opstanding uit de dood. Het verhaal van de Emmaüsgangers.

Om te beginnen, lezen we dit verhaal uit een kinderbijbel. We praten er even over door. Daarna maken we een knutsel. Het idee vond ik op de blog Family Nights.

Op een groot papier schilderen we een weg van Jeruzalem naar Emmaüs. In het midden snijden we deze weg open. Ook schilderen we 3 poppetjes: Jezus en de twee Emmaüsgangers. De Emmaüsgangers schilderen we van de voor- en de achterkant: op de voorkant kijken ze verdrietig, op de achterkant kijken ze blij. We bevestigen deze poppetjes op rietjes. Nu kan het toneelstukje beginnen.

Elianne gaat er lekker voor zitten, en kijkt vol spanning toe. Ik vertel nu nogmaals het verhaal van de Emmaüsgangers, waarbij ik de poppetjes laat ‘figureren’ (je steekt ze door de snede in de weg). Eerst lopen alleen de twee Emmaüsgangers op de weg van Jeruzalem naar Emmaüs. Ineens komt Jezus bij hen lopen, maar ze weten niet dat Hij het is. Pas in Emmaüs dringt het tot hen door dat het de opgestane Jezus is, en hun verdriet verandert in grote vreugde (draai de poppetjes om). Jezus is plotseling weer verdwenen, en de Emmaüsgangers gaan snel en in grote blijdschap terug naar Jeruzalem om het aan de anderen te vertellen.

Uiteraard vertelt Elianne daarna ook nog een keer het verhaal, aan de hand van de poppetjes en de tekening. Een leuke manier om zo met een Bijbelverhaal bezig te zijn, en doordat het verhaal meerdere keren verteld wordt in één gezinsmoment, genieten we van de kracht van de herhaling.

Leave a Reply