Gezinsmoment: verschijning aan Petrus

Er is nog een zondag tussen Pasen en Hemelvaart, dus tijd om nog een verschijning van Jezus te vertellen. We kiezen voor de verschijning van Jezus aan een paar discipelen tijdens de wonderbare visvangst. En specifiek kiezen we voor het gesprek wat Jezus dan voert met Petrus.Verschijning_Petrus_2We hebben een schaaltje met snoephartjes op tafel staan. Elianne weet al precies wat een hartje betekent: dat je van iemand houdt. We eten allemaal 3 hartjes.

Dan voeren we een heel simpel gesprekje met Elianne. We vragen haar namelijk 3 keer achter elkaar of ze van ons houdt.
“Elianne, houd je van mij?”
“Ja.”
“Elianne, houd je écht van mij?”
Een beetje lacherig: “Ja.”
“Elianne, houd je ECHT van mij?”
Een grote verbaasde grijns: “Jaa?”

Daarna lezen we het verhaal uit een kinderbijbel. We bladeren even vluchtig door de bladzijden over de pesachmaaltijd, Gethsemane, en dan de verlooching door Petrus. Drie keer zegt Petrus dat Hij niet bij Jezus hoort.
We bladeren door de bladzijden van de kruisiging, de begrafenis, en dan het lege graf! Vervolgens komen we uit bij het verhaal van de wonderbare visvangst, en het gesprek wat Jezus aansluitend met Petrus voert.

Tot drie keer toe vraagt Jezus of Petrus van Hem houdt. En Petrus geeft antwoord: “Ja Heer, U weet alles; U weet dat ik van U houdt.”

Verschijning_Petrus_1We knippen per persoon drie hartjes uit papier. Deze hartjes gaan we versieren, met lintjes, kleurpotloden, stempels en stickers. Ook Joël doet lekker mee, en met wat hulp zet hij mooie stempels en krabbeltjes op zijn hartjes. De hartjes zijn een symbool dat wij, net als Petrus, tegen de Here Jezus zeggen dat we van Hem houden.

Intussen luisteren we naar een liedje over Petrus (Opwekking voor kinderen, 281).

Wanneer de hartjes klaar zijn, mogen we ze om de beurt met een knijpertje aan een lijn hangen. Zo creëren we een mooie slinger vol liefdeshartjes voor Jezus.

Leave a Reply