Kniebeschermers

KniebeschermersEr zijn kinderen die al heel vroeg lopen. Maar de meeste kindjes hebben best een lange kruipfase. In die tijd slijten er heel wat broekjes. Of – zeker nu met het mooie weer – gaat de huid op de knietjes kapot door het kruipen over ruwe buitenstenen. Al bij Elianne las ik hiervoor een handige en heel simpele tip: diy-kniebeschermers. Heel eenvoudig, heel effectief.

Het enige wat je er voor nodig hebt om deze kniebeschermers te maken, zijn oude sokjes en een schaar. En het enige wat je hoeft te doen, is een klein stukje van de sok wegknippen van de plek waar de tenen zitten.

Wanneer je kind nu lekker buiten wil kruipen, trek je deze ‘sokjes’ omhoog totdat de knietjes van je kind op die plek in de sok zitten waar normaal de hak zit. Et voilà: de kniebeschermers doen hun werk.

Mijn ervaring is dat dit prima werkt over blote baby-beentjes. Het elastiek in de bovenkant van het sokje zorgt ervoor dat de kniebeschermer op z’n plek blijft. Ook kan de kniebeschermer over een broekje getrokken worden; maar dat is dan wel net even wat minder charmant… 😉

Kniebeschermers: in een paar seconden gemaakt, ideaal in gebruik, en het kost geen cent. Aanrader!

2 Comments on Kniebeschermers

  • erika@zoekennaarhetgoede.nl
   23 juli 2016 at 20:01 (1 jaar ago)

   Haha, ja, dat vond ik ook!
   Succes in het toepassen 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply