Advent – update

advent2_bJoël
Betraande oogjes en een pruillipje. Joël is het er niet mee eens. Het is pas middag, maar hij wil nu al een zakje openmaken. Ik moet meerdere keren uitleggen dat we dit pas vanavond bij het avondeten doen, voordat hij weer tevreden is. Het is ook zo leuk, elke dag een zakje openmaken en met oogjes en handjes vol verwachting kijken en ontdekken wat er nu weer in het zakje zit.

Elianne
(Bijna) elke ochtend: “Ik vind het zo spannend wat er vandaag weer in het zakje zit!” ’s Ochtends wordt al gekeken welke letter vandaag op het zakje staat, en er wordt druk bedacht welke woorden allemaal bij deze letter passen.

Onze ervaring
Wat gaat de tijd snel! De adventsperiode is alweer op de helft! De tak met zakjes raakt leger, het vakkenkastje steeds voller. Fijn is het, om hier als gezin samen mee bezig te zijn. 

Voor Joël gaat het vooral om de beleving en ervaring. De kaarsen die we steeds aansteken en weer uitblazen. Het openmaken van de zakjes. Het lezen van de verhalen.
Elianne weet intussen al behoorlijk goed hoe het kerstverhaal gaat, en ze weet hier heel wat over te vertellen.

advent2_aWe knutselden geboortekaartjes (gezinsmoment #3 uit de adventskalender). Toen ik vroeg welke namen we op het kaartje moesten zetten (de papa en de mama), had ik verwacht dat Elianne zou zeggen: “Jozef en Maria”. Maar nee, haar antwoord was: “De Heilige Geest”. Wauw, prachtig toch. Dus natuurlijk hebben we dat vervolgens op het kaartje gezet 🙂

Jullie ervaring?
Zelf leer ik weer meer over welke opdrachtjes aanslaan bij de kids, en welke eigenlijk nog te abstract zijn. Hier kan ik de kalender weer verder mee ‘fine-tunen’. Ervaringen van anderen hoor ik dan uiteraard ook graag. Voor zover ik weet, wordt de kalender thuis gebruikt door gezinnen, maar ook in groep 3 op een school, en er is ook iemand die de tekst van de dag verwerkt in biblejournaling. Echt leuk!

Aftellen
Het aftellen naar het kerstfeest is nu echt begonnen. Ik wens jullie allemaal nog een heel mooie tijd; een tijd waarin we mogen geloven dat niet wíj naar God moeten opklimmen, maar dat Gód afdaalt naar ons. (Tip: lees het lied in Filippenzen 2:6-11, en richt je dan eens specifiek op de stappen die Jezus hier zet naar benéden.)

Leave a Reply