Valentijnsdag + Aswoensdag = het toppunt van liefde

Vandaag is een heel bijzondere dag. Niet alleen omdat het vandaag de dag van de liefde is, Valentijnsdag. En niet alleen omdat het vandaag de start is van de veertigdagentijd, Aswoensdag. Maar vooral omdat die twee samen komen. En wat je dan krijgt, is het toppunt van liefde. Hoe mooi is vandaag!

Valentijnsdag

Vorig jaar schreef ik de tip om op Valentijnsdag een kaartje voor je kinderen te schrijven. Om zo woorden te geven aan je liefde voor je kinderen. Om ze een fijne start van de dag te geven, waardoor ze de dag kunnen beginnen met het weten dat ze intens geliefd zijn. Om een stukje ‘gezinscultuur’ te bouwen. Kortom: ik verwijs graag nog eens terug naar de blogpost van vorig jaar over Valentijnsdag met kinderen.

Aswoensdag

Dit jaar is een unicum. Valentijnsdag valt precies samen met de start van de 40dagentijd. Ook dit jaar willen wij hier in ons gezin aandacht aan geven (update hierover volgt z.s.m.; bijna alle tijd gaat nu even naar het inleveren van de kopij van Mosterdzaadjes…) En wat is er mooier dan om vandaag, op Valentijnsdag en Aswoensdag, aan je kind te laten weten wat liefde is, Wie Liefde is: Jezus.

En daarom: doe je mee? Schrijf jij vandaag ook een kaartje of briefje aan je kind, waarin je jouw liefde benoemt, én Jezus’ liefde die ging tot door de dood?

En misschien is een kaartje aan jezelf ook geen slecht idee..

Op de Liefde!

 

Bron foto: Pixabay

1Pingbacks & Trackbacks on Valentijnsdag + Aswoensdag = het toppunt van liefde

  1. […] veertigdagentijd is weer begonnen, afgelopen woensdag al (Valentijnsdag). Wij begonnen dit jaar een paar dagen later, vanwege de afronding van de kopij voor […]

Leave a Reply