Huishoudtrucje – schoonmaken rvs

Soms gebruik je van die ‘trucjes’ in het huishouden die voor jezelf zo vanzelfsprekend zijn, dat je denkt dat iedereen die wel weet. Maar dat blijkt dan toch niet altijd zo te zijn. Daarom deel ik vandaag een ‘huishoudtrucje’ over het schoonmaken van (de buitenkant van) een rvs afzuigkap / wasemkap / dampkap (voor de Vlamingen), of andere rvs materialen.

Afzuigkap_1Op de buitenkant van een afzuigkap zit snel een vette aanslag. Er worden allerlei middeltjes aangeraden om dit eenvoudig te verwijderen: chemische reinigingsmiddelen, sprays, doekjes, ammoniak. Maar: vet laat zich verwijderen met vet!

Heel simpel: doe wat olie (om het even welke olie) op een doekje, en wrijf hiermee over het rvs materiaal. Laat het even intrekken, en herhaal het nog eens. Het resultaat? Een schone, blinkende afzuigkap in mum van tijd!

Heel eenvoudig, je hebt de ‘schoonmaakmiddelen’ gewoon in huis. Goedkoop, het kost enkel wat druppels olie. Milieuvriendelijk, want geen chemische fabricaten. En gezond, want je ademt geen giftige gassen in. Hoe eenvoudig kan het zijn!

1Pingbacks & Trackbacks on Huishoudtrucje – schoonmaken rvs

  1. […] de keuken gaat, wijs ik graag terug op een blogje wat ik al eerder schreef: een milieuvriendelijk huishoudtrucje voor het schoonmaken van rvs. Ziet je hele keuken er straks weer tip-top […]

Leave a Reply