Natuurlijke lichaamsverzorging #4 – Deodorant

In de zoektocht naar natuurlijke producten voor lichaamsverzorging heb ik van alles en nog wat geprobeerd. Met sommige dingen ben ik weer gestopt omdat ik het niet fijn of niet handig vond. Maar andere dingen zijn gebleven. En één van die dingen die ik (vermoedelijk) nooit meer wil veranderen, is het gebruiken van deze natuurlijke deodorant!

Deodorant

Deodorant wordt veelvuldig gebruikt. Logisch, want van een zweetgeur of zweetplekken wordt je niet echt blij. Deodorant wordt daarom gebruikt om het zweten te minderen, of om zweetgeurtjes te maskeren. Helaas bevat deodorant vaak een heel aantal schadelijke stoffen, waaronder aluminium. Hier is discussie over, over de schadelijke stoffen in deodorants, en ik ben geen expert op dit gebied. Maar ik weet wel dat ik liever voor een puur-natuur deo ga, die veel beter werkt, die veel goedkoper is, en die geen chemische stoffen bevat.

Natuurlijke deodorant (DIY)

Het maken van een natuurlijke deodorant is heel simpel en heel goedkoop. En ook hier komen de (inmiddels vertrouwde) basisingrediënten weer in terug. Laat 3 eetlepels (rauwe) kokosolie smelten en meng dit met 2 eetlepels baking soda (plus eventueel 2 eetlepels maizena). Laat hard worden, en klaar is je natuurlijke deodorant! Als je heel erg gehecht bent aan een deodorant met een geurtje, kun je desgewenst nog een druppel etherische olie toevoegen.

Voor gebruik pak je een klein beetje van deze natuurlijke deo, en smeer je dit uit onder je oksel. Niets meer, niets minder.

Het klaarmaken is even een klein klusje, maar zo’n klein potje kan ik vervolgens maandenlang gebruiken. Ik heb nog nooit een deodorant gevonden die zo goed werkt, zo goedkoop is, én zo natuurlijk is. Ik wil nooit meer anders.

 

1Pingbacks & Trackbacks on Natuurlijke lichaamsverzorging #4 – Deodorant

  1. […] ik bij de eerdere blog over deodorant dat dit voor mij een echte blijver is, bij tandpasta ligt dat anders. Een aantal jaren geleden heb […]

Leave a Reply