Gratis kalender Veertigdagentijd 2017 (free download)

Morgen is het zo ver: de Veertigdagentijd begint! 40 dagen (en 7 zondagen) om stil te staan bij misschien wel het grootste feest: Jezus’ dood en opstanding.

Zoals ik in een persoonlijke update schreef, had ik dit jaar helaas geen energie om tijd te steken in een nieuwe kalender voor de Veertigdagentijd. Heel jammer, vind ik. Ik kan zoveel bedenken wat ik zou willen doen met de kinderen, en we hebben “maar” 18 jaar ofzo.. 🙂 Maar goed, ‘Voor alles is een tijd’, zei de Prediker al. Dus gebruiken we gewoon de kalender van vorig jaar nog eens – met wat kleine aanpassingen naar aanleiding van onze ervaringen vorig jaar. In deze blog is de update van de Veertigdagenkalender gratis te downloaden om te gebruiken in je eigen gezin / kerk / school.

Kalender
De kalender is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • De start: we maken morgen een ‘askruisje’, en starten daarmee de Veertigdagentijd.
  • Bidden: voor elke dag hebben we een gebedskaartje, en we schrijven de naam van iemand voor wie we die dag speciaal willen bidden op een kruis.
  • Gezinsmomenten: op zondag doen we een gezinsmoment wat te maken heeft met het Paasverhaal (de komende weken verschijnen er op deze site dus geen blogs van de gezinsmomenten!).
  • Stille Week: in de Stille Week staan we elke dag stil bij een stukje uit de geschiedenis die kort voor het Paasfeest plaatsvond.

Memorie-krans
Bij de verhalen die we tijdens de gezinsmomenten op zondag gebruiken, hoort een symbool en een tekst. Die symbolen en teksten plakken we op een ‘memorie-krans’. Zo beelden we het Paasverhaal uit, en hangen dat de komende weken in ons huis. Dit helpt waarschijnlijk goed (vooral voor Elianne) om het verhaal te leren onthouden en vertellen.

Stille week
Tijdens de Stille week (de week voorafgaand aan het Paasfeest) staan we elke dag stil bij een stukje uit de geschiedenis die kort voor het Paasfeest plaatsvond. De verhalen hierin hebben soms een overlap met wat er in de weken daarvoor al besproken is tijdens de gezinsmomenten. Omdat onze kinderen nog erg klein zijn, kan herhaling juist een kracht zijn. Uiteraard kun je dit helemaal aanpassen aan je eigen situatie!

Download
Het complete programma, inclusief alle links naar websites waar materiaal van geprint kan worden, is te vinden in de download. Voel je vrij dit te gebruiken in je eigen gezin, of anderen hierop te wijzen. Ik wens jullie een heel mooie tijd toe, vol ontzag en verwondering, en vol liefde en nabijheid van God.

Download hier: veertigdagentijd 2017.

 

 

 

 

Zoekwoorden: pasen paasfeest veertigdagentijd 40-dagentijd God Jezus Bijbel christen christelijk christelijke 2017 kleuters gezinsmoment gratis download free printable

3Pingbacks & Trackbacks on Gratis kalender Veertigdagentijd 2017 (free download)

  1. […] veertigdagentijd is al een poosje bezig. Of nou ja, de “40” dagen? De kalender die ik schreef, bevat materiaal voor veertig dagen. Maar eigenlijk zijn wij met ons gezin pas een […]

  2. […] vandaag vieren we het Paasfeest: Jezus is de levende Heer! Wij volgden met ons gezin min of meer de kalender, maar deden dat wel op ons eigen tempo. Een aantal dingen sloegen we over, andere dingen kwamen er […]

  3. […] verhaal’. De hoofdstukken over de kruisiging en de opstanding hebben we al gelezen tijdens de Veertigdagentijd, en slaan we nu dus over. In deze kleuterbijbel staan 2 verhalen over Paulus; wij combineren die […]

Leave a Reply